Verbouwingsperikelen 2

25 juni 2018/tags Leven in de Morvan


Wat zijn we tevreden en blij… ons klaslokaal, waar we in wonen, is bijna klaar. Nou… dat mag dan ook wel een keer na zoveel jaar!

Wat zijn we tevreden en blij… ons klaslokaal, waar we in wonen, is bijna klaar. Nou… dat mag dan ook wel een keer na zoveel jaar!
Toen we hier kwamen, was er sinds de school sloot in 1975, niets meer aan gedaan. De vorige eigenaar, die loodgieter was, had de klas gebruikt als opslag.

De afgelopen 2 winters hebben we aan het opknappen van deze ruimte besteed.
In de blog over het verbouwen heb ik verteld, dat we veel tijd moesten besteden aan het verdienen  van ons inkomen bij anderen, maar nu is de tijd gekomen, dat we bijna al onze tijd kunnen besteden aan ons eigen huis. Je kunt dat lezen op: http://www.ancienne-ecole.nl/vakantiehuis/verbouwings-perikelen

De huurders verblijven in de voormalige woning van de leerkrachten, wij zijn gaan wonen in het oude klaslokaal.
Dat was nog in de staat van 1975, er was geen water, afvoer en elektriciteit. Het duurde dan ook lang, voordat we toekwamen aan het werk, waar je ook echt iets van zag.

Onze eerste zorg was: warmte in de winter! Na 2 winters in de kou besloten we de isolatie grondig aan te pakken.
In het klaslokaal bevonden zich weliswaar dikke, natuurstenen muren, maar die geven kou en vocht door. Begonnen met overal muren van gasbeton en isolatiemateriaal ervoor te zetten.

Frustrerend was het, dat we in die ruimte al leefden en steeds weer moesten verhuizen van de ene naar de andere kant!

Maar toen we eenmaal gingen opbouwen werd het leuk! We hebben tijdens het proces, al doende steeds weer nieuwe idëeen ontwikkeld en uitgevoerd.
Vooral in het bouwen van de keuken konden we onze ideëen kwijt!
Zo hadden we tegeltjes voor de keuken gekozen, maar ik vond het al meteen té saai. Dus op Leboncoin ( de Franse Marktplaats) gaan zoeken en daar vonden we oude cementtegels mèt bloem bij een man in Chalons.
Ok.. ze waren zwaar, ook omdat er nog veel cement aan de onderkant zat, dus langdurig bikken en ook we moesten we ze in 2x ophalen.
Eerst rond de kachel gelegd en toen vonden we ze zó leuk, dat we ze ook in de keuken plakten.

Onlangs heeft Eric nieuwe kasten gebouwd en hebben we de vloer gelegd. Voor de kast hebben we oude deuren gebruikt, die we gevonden hadden bij de  Emmaüs!


Erg fijn na 9 jaar op de betonnen vloer met daarop kleden van de Emmaüs met daarop een in elkaar gezet keukentje, allerlei rommelkasten, enz.

Geplaatst in Leven in de Morvan.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.