Hout in de Morvan 3

3 oktober 2022/Tags Leven in de Morvan


Wat zijn we  blij in deze dure energie-tijden, dat we ons huis verwarmen met slechts èen houtkachel en ons eigen hout verzorgen. We beklagen de mensen in Nederland.

Lees verder

Daar zijn we weer!

16 september 2022/ Tags vakantiehuis


Tsja…..hoe kan dat nou, anderhalf jaar geen blog geschreven!
Nee, kom nu niet aan met excuses of smoezen: gewoon geen zin en\of inspiratie! 

Lees verder

Het jaar 2020 en de beste wensen voor 2021

31 december 2020/tags Vakantiehuis

Je hoort het steeds om je heen: “wat een raar jaar dit jaar 2020” , tjsa.. wij zeggen het ook uit de grond van ons hart!
Een jaar van 2x een confinement hier in de Morvan en daartussenin een hele (onverwacht) drukke tijd….wat bijzonder en verbazingwekkend.

Lees verder

Een “saison extra-ordinaire”

3 oktober 2020/Tags Leven in de Morvan


Nu zo’n beetje de laatste huurders van deze zomer naar huis zijn, en ook het weer is omgeslagen, kijken we achterom naar een “saison extra-ordinaire”!
Wat een rare tijd hebben we achter de rug op alle gebied!

Lees verder

Stiller dan stil….. le confinement in de Morvan

27 maart 2020/Tags Leven in de Morvan

Even geen blogverhaal onze school hier in de Morvan of over een verlaten kasteel. Nee, dit gaat over de corona-crisis: le confinement. Stiller dan stil…..geen auto’s, geen vliegtuigen.
Na een paar weken in het “confinement” moesten we toch echt boodschappen hebben. Toen het in China zo verkeerd ging, hadden we al een voorraadje voor boven op onze berg aangelegd, maar wat verse groente en fruit zou handig zijn.

Lees verder

Verlaten 3 het kasteel

19 juni 2019/Tags Leven in de Morvan

 


” Ja, ik kom uit Polen”, zei een vrouw met ongeveer net zo’n “apart” Frans accent als ikzelf.
“ Begin tachtiger jaren ben ik in Arleuf komen wonen met mijn gezin, want mijn man en ik konden werken in de ondergoedfabriek bij kasteel La Tournelle. Ik moest daar kant aan de pijpjes van de onderbroeken naaien”.

 

Lees verder

Te zien en te doen

 

25 april 2019/Tags vakantiehuis


 

Onze L’’Ancienne Ecole ligt middenin het natuurpark de Morvan, ongeveer 80 km ten zuiden van Avallon en Vézelay. Het huis ligt op 650 meter aan een klein weggetje met een prachtig uitzicht over de heuvels. Op enige afstand ligt het gehucht Les Brenots, waar nu nog 5 van de 22 huizen permanent bewoond zijn.
Vroeger kwamen de kinderen uit de omliggende dorpjes naar onze school met maar één klas. In 1975 waren de kinderen “op” en werd de school gesloten.

Lees verder

Verlaten 2 het vergeten huisje

16 november 2018/tags Leven in de Morvan

 


Wat wonderlijk, dat je een onbewoond huisje binnenstapt, waar al meer dan 20 jaar niemand woont en je je dan meteen thuis voelt!
Middenin ons gehucht Les Brenots staat dat huis.
Lees verder

Verlaten 1

6 0ktober/tags Leven in de Morvan

 


Nog steeds verbazen we ons over het feit, dat er hier om ons heen zoveel leegstaat. Niet alleen veel huizen, maar ook kastelen en fabrieken.

Lees verder

Wandelaars

6 september 2018/tags vakantiehuis

 


Vlak langs Les Brenots loopt het GR-pad Tour-du-Morvan. Het is een goed bewijzerd pad van 220 km en het loopt in een rondje van noord naar zuid en weer terug! Langs deze prachtige tocht komt u langs in totaal 6 meren.
Lees verder