Wandelaars

6 september 2018/tags vakantiehuis

 


Vlak langs Les Brenots loopt het GR-pad Tour-du-Morvan. Het is een goed bewijzerd pad van 220 km en het loopt in een rondje van noord naar zuid en weer terug! Langs deze prachtige tocht komt u langs in totaal 6 meren.

Vlak langs Les Brenots loopt het GR-pad Tour-du-Morvan. Het is een goed bewijzerd pad van 220 km en het loopt in een rondje van noord naar zuid en weer terug!
Tijdens deze prachtige tocht komt u langs in totaal 6 meren, waaronder het Lac de Pannecière en het Lac des Settons.


De volledige route kun je in een dag of 10 lopen, maar er zijn ook vele afsnij-mogelijkheden. De route loopt bijna helemaal over wandelpaden en karresporen en het is super rustig.

Onderweg zijn er mogelijkheden tot overnachten, maar toevallig kwamen we er achter, dat er bij ons in de wijde omgeving nauwelijks gites-d’étapes zijn.
Nou, dat was een kans om ons mobilhome te verhuren! Ons vakantiehuis verhuren we over het algemeen per week en is dit jaar 27 weken bezet, dus daarvoor zijn wandelaars voor één nacht niet handig.
Maar het mobilhome verhuren we per nacht en is geschikt voor 4 personen met eigen douche en toilet. Het staat helemaal aan het eind van ons terrein met eigen opgang.

 

Na wat PR-inspanningen én een lange adem om met ons mobilhome in een gids te komen, kunnen de wandelaars ons nu vinden en hebben we bijna elke week wel langslopende mensen.
Die komen aan het eind van de middag aan, eten mee, blijven één nacht en lopen na een ontbijt weer door.

Ok, het is wel even doorwerken: beddegoed verstrekken, dat wassen en strijken, diner koken, ontbijt verzorgen en vaak nog een “picnic” mee voor onderweg. 

Maar we vinden het erg leuk om op die manier mensen te ontmoeten. Het zijn altijd mensen, die ook van de natuur en de stilte houden. Tevens is het goed voor ons Frans èn weer een bron van inkomsten voor ons!

 

Geplaatst in Blog, Vakantiehuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.