Een “saison extra-ordinaire”

3 oktober 2020/Tags Leven in de Morvan


Nu zo’n beetje de laatste huurders van deze zomer naar huis zijn, en ook het weer is omgeslagen, kijken we achterom naar een “saison extra-ordinaire”!
Wat een rare tijd hebben we achter de rug op alle gebied!

Nu zo’n beetje de laatste huurders van deze zomer naar huis zijn, en ook het weer is omgeslagen, kijken we achterom naar een “saison extra-ordinaire”!
Wat een rare tijd hebben we achter de rug op alle gebied!

Het “confinement”, de lockdown als zwaar beleefd: het was hier in de maanden maart, april en mei heel streng geregeld: oa. verboden om meer dan 1 km van huis te zijn, enz.
We voelden ons als zovelen erg in onze vrijheid aangetast, hoewel we ons ook realiseerden, dat we hier in een paradijs woonden. We hoorden van Parijse vrienden, dat het in zo’n stad wel wat anders was, met soldaten op de hoeken van de straat.
Zie mijn vorige blog: http://www.ancienne-ecole.nl/leven-in-de-morvan/stiller-dan-stil-le-confinement-corona-crisis-in-de-morvan

Tot 15 juni gedacht, dat het wat verhuur betrof, een verloren seizoen zou worden.
Nou ja, enkele jaren geleden zou dat een ramp zijn geweest, maar nu zijn we allebei met pensioen, dus we zeiden: ”Tja dat is niet anders, gelukkig overleven we dat wel”.

Dan gaan op 15 juni de grenzen open en die middag verwelkomen we de eerste huurders. En daarna loopt het storm, we hebben vanaf toen bezetting gehad tot nu, 2 oktober. Hoe is het mogelijk!
En niet alleen in het vakantiehuis, maar ook de boekingen in het mobilhome liepen als nooit tevoren.

We verwelkomden nu ook veel Fransen, die na het confinement in de steden de Campagne, de ruimte, natuur en frisse lucht opzochten. Ook een reden voor een boeking in eigen land was het feit, dat men niet in een vliegtuig wilde zitten.
Het werkte natuurlijk zeer mee, dat het alsmaar prachtig weer was, zodat mensen vaak ( vooral via Airbnb) zelfs 1 dag vantevoren nog een boeking deden.
Wat was het vaak warm en wat werd het zwembad veel gebruikt!
En… ook veel beddengoed gewassen en gestreken!

Het is bijzonder om te zien, dat er een trend te bespeuren valt, dat zowel Fransen, als Nederlandsers en Belgen op zoek zijn naar stille, schone gebieden, zoals hier in de Morvan.
Van verschillende kanten horen we, dat er veel huizen verkocht worden. Regelmatig zijn er bij ons ook huurders, die op zoek zijn naar een huis.
Goed voor dit gebied, want de leegloop zou nu wel gestopt moeten worden.

Voor ons was de zomer nog heftiger doordat onze hond Sophietje overleed. Dat doet toch zo’n pijn, 15 jaar lief en leed gedeeld.
Rust zacht, Sophie.

Geplaatst in Uncategorized.

2 reacties

  1. Een gekkenhuis was het deze zomer. In juli en augustus nauwelijks een vakantieplek vrij. Heb je hier wat te koop dan heb je het meestal binnen een dag verkocht.
    Dankzij die 4000 meest jongelui een flinke opleving van covid in de grote steden. Maar niet hier op het platteland, alles draait gewoon door. Mondkapje dragen? Een enkeling..in de Jumbo Foodstore in Goes.
    Er zijn nog maar een 20tal duikers langs de kust tussen Kattendijke en Wemeldinge vandaag..allen uit B. Het was een rustige, grijze en natte dag. Brr 12 graden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.