Zomer

16 augustus 2016/tags Leven in de MorvanHier in de Morvan beleven we een prachtige zomer! Het leven speelt zich voornamelijk buiten af.
We vinden het ook fijn, dat al onze huurders zulk mooi weer hebben en de moestuin doet het als nooit tevoren! Na een verschrikkelijk nat en koud voorjaar, sloeg het weer om half juni en werd het lekker weer.

Hier in de Morvan beleven we een prachtige zomer! Het leven speelt zich voornamelijk buiten af.
We vinden het ook fijn, dat al onze huurders zulk mooi weer hebben en de moestuin doet het als nooit tevoren! Na een verschrikkelijk nat en koud voorjaar, sloeg het weer om half juni en werd het lekker weer.

2016-06-11 11.09.18

Onze zomers zijn gezellig druk, in tegenstelling met de winters. Dan zitten we hier zo’n beetje samen op de heuvel en doen allemaal dingen, waar we de rest van het jaar geen tijd voor hebben!
Het weer is deze zomer dus al lange tijd super. Soms warm, zodat het asfalt smelt, maar over het algemeen is het zo’n 24-30 graden. En omdat we op 680 meter hoogte zitten, is het in de avond heerlijk koel. Slapen geen probleem!

weg Collage

Tsja…en wat doen we dan zo’n zomer?
De twee vakantiehuizen L’ Ancienne Ecole en Les Brenets zijn al geboekt vanaf half april en dat loopt voorlopig door tot begin oktober. Elke zaterdag is het wisseldag en gaan we vanaf een uur of 10 aan de slag met schoonmaken. De nieuwe huurders arriveren na 4 uur, dus dat halen we met z’n 2-en.

panorama met 2 titels

Op zondag wordt het beddegoed en de handdoeken van de verhuur gewassen en gestreken.

Het mobilhome raakt ook steeds meer bezet. We verhuren in pricinpe per week, maar we krijgen steeds meer boekingen voor één nacht. Deze huurders zijn wandelaars, die een GR-routepad lopen. Ze eten dan ’s avonds met ons mee en de volgende morgen verzorgen we nog een ontbijt.
Petje af voor deze mensen, die met een rugzak elke dag een stuk door de Morvan lopen.

Ja en dan de moestuin! Na jaren tobben, grond verbeteren en groentes, die het nooit echt lekker deden, was ik nogal gefrustreerd geraakt. Door onze dochter kwam ik in aanraking met Jelles Makkelijke Moestuin. Hij zei al meteen op zijn site de voor mij juiste dingen!
Ok… bakken gemaakt, de grond zelf samengesteld en wat een succes! Eindelijk groeit en bloeit alles! We krijgen het amper aan gegeten, zelfs nu de huurders mee-eten!
Ook het neerzetten van plastic tunnels helpt mee aan het succes. Het seizoen is vaak tekort voor de courgettes, tomaten, enz. en hoera…..voor het eerst in al die tijd hier is er opbrengst.

PicMonkey Collage

En voor de vruchten, die hier niet groeien……heerlijk naar de markt in Autun, jam maken van de daar gekochte abrikozen, enz.

Eric heeft allerlei klussen, vaak ook van mensen, die bellen met iets wat meteen opgelost moet worden. Op het dorp is hij bezig met een grote graafwerk.
Tussendoor is het ook nog de bedoeling, dat ons eigen klaslokaal, waar we wonen, nu eens een keer af komt. We wonen hier al 9 jaar, maar zitten nog steeds op een betonnen vloer, een keuken, die in één dag in elkaar geflanst is en onafgewekte voorzetmuren! Vóór de winter willen we onze ruimte klaar hebben, maar ach…..als dat niet lukt, komen we daar ook wel weer overheen!

Maar de zomer is ook bedoeld om niet alleen maar te werken! Heerlijk langs het Canal du Nivernais of net buiten Nevers langs de Loire lopen of luieren of wandelen met de honden vanaf ons huis, doet je goed!

Kortom, deze zomer vliegt weer voorbij. Carpe Diem.

ontspannen Collage

Geplaatst in Leven in de Morvan.

Eén reactie

 1. Wederom een heerlijke blog!
  Het ziet er allemaal uitnodigend uit Greta, met een iets betere conditie van manlief , zou het zeker
  voor ons de moeite waard zijn geweest.
  Voor nu geniet ik steeds van je enthousiasme en de leuke vieuws.
  Ik wens jullie beiden een succesvolle zomer toe, met veel gasten!
  Hartelijke groet uit het Goudse land!
  Marianne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.